Wist je dat?

Rode bessen, fruit uit Scandinavië
De plant komt oorspronkelijk uit Scandinavië en wordt hier al sinds de 12e eeuw geteeld. Tegenwoordig komt de plant voor in zuidelijke en gematigde streken. Kruisbessenstruiken zijn gevoelig voor hitte en verdamping.

Rode bessen, uw gezondheidsvoordeel!
Dankzij het lage energiegehalte en rijke mineralengehalte wordt het aanbevolen voor mensen die ongewenste kilo's willen kwijtraken. Bovendien helpen de vezels de spijsvertering en hebben de pectines een positief effect op het cholesterolgehalte. Wat een vriendelijke kleine vrucht!

Vele variëteiten
De variëteiten rode bessen met prestigieuze namen als "la gloire des sablons", "la hollande rose", "la versaillaise blanche" en "la cerise blanche" kunnen puur of gezoet worden gegeten en worden gebruikt om heerlijke jam boordevol vitaminen te maken, dus je kunt niet anders dan versteld staan van deze heilzame kleine trosjes!
Al onze smaken
Je zult dol zijn op al onze fruitige ideeën!
Natuurlijk zijn onze confituren en geleien met rode bessen op brood subliem. Maar onze confituren en geleien met rode bessen geven ook een unieke toets aan elke maaltijd of culinair avontuur. Voor originele recepten, klik hier!