Cabillaud en croûte de parmesan, crème tomate et confiture Récolte groseilles rouges
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Kabeljauw in een parmezaankorst, tomatencrème en confituur Oogst rode bessen

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150g per stuk)
  • 50gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50gr bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden of tijm
  • 1 gele ui
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 3 el Récolte aalbessenjam
  • Zout & peper
  • Olijfolie

 

Voorbereiding

 

 

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Zweet het in een pan met een drupje olijfolie gedurende 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gepelde en geperste knoflook en de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en overgiet met de tomatencoulis.
  4. Laat minstens 30 minuten op een laag vuur koken, meer als je tijd hebt.
  5. Verwarm je oven voor op 180°C heteluchtoven.
  6. Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de bloem, de in kleine stukjes gesneden koude boter en de kruiden. Meng met je vingers tot je een zanderige textuur krijgt, zoals een kruimeldeeg.
  7. Zorg ervoor dat de kabeljauwfilets helemaal droog zijn. Gebruik zo nodig keukenpapier.
  8. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over elke kabeljauwfilet en druk lichtjes aan zodat het goed vastkleeft.
  9. Leg de kabeljauwfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  10. Zet ongeveer 15 minuten in de oven, of tot de kabeljauw gaar is en de korst goudbruin en krokant.
  11. Schik de saus op de bodem van het bord en leg de kabeljauw in het midden. Garneer met een blaadje basilicum en leg een paar klodders jam op de vis.
  12. Veel plezier :) 

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Veel plezier!