Petits pains beignets à la confiture Extra 4 fruits
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Time 60 min

Donutrolletjes met Extra 4-vruchtenjam

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 320gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 ml volle melk + 2 el
  • 20gr de beurre

  • 50gr gr griessuiker

  • 30 ml oranjebloesemwater (optioneel)

  • 1 ei

  • 1 snufje zout

  • Boter + suiker (voor de afwerking)

Ondersteuning:

Voorbereiding

 

  1. Verwarm in een steelpan de melk op laag vuur met de boter en suiker. Roer tot de boter en suiker volledig gesmolten zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Meng in een kom (of de kom van een keukenmachine) de bloem, het bakpoeder en het zout.
  3. Voeg het ei en het warme melk-, boter- en suikermengsel toe. Kneed het deeg 4 tot 5 minuten tot een glad deeg.
  4. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rusten op kamertemperatuur, tot het in volume verdubbeld is.
  5. Bestuif je werkblad lichtjes. Leg het deeg erop en rol het voorzichtig uit tot een dikte van 1,5 cm.
  6. Snijd met een koekjessnijder (of een glas) cirkels uit het deeg.
  7. Leg de donuts op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met een schone theedoek en laat 30 minuten rijzen. Ze moeten nog steeds opzwellen.
  8. Verwarm je oven voor op 190°C.
  9. Bestrijk de donuts met een beetje melk.
  10. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat de beignets 5 minuten afkoelen wanneer je ze uit de oven haalt.
  11. Bestrijk ze met gesmolten boter en rol ze daarna in kristalsuiker voor een heerlijke afwerking.
  12. Serveer met heerlijke Materne frambozenjam.

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!