Ingrediënten voor 10 stuks
- 320gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 ml volle melk + 2 el
- 20gr de beurre
- 50gr gr griessuiker
- 30 ml oranjebloesemwater (optioneel)
- 1 ei
- 1 snufje zout
- Boter + suiker (voor de afwerking)
Ondersteuning:
Voorbereiding
- Verwarm in een steelpan de melk op laag vuur met de boter en suiker. Roer tot de boter en suiker volledig gesmolten zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Meng in een kom (of de kom van een keukenmachine) de bloem, het bakpoeder en het zout.
- Voeg het ei en het warme melk-, boter- en suikermengsel toe. Kneed het deeg 4 tot 5 minuten tot een glad deeg.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rusten op kamertemperatuur, tot het in volume verdubbeld is.
- Bestuif je werkblad lichtjes. Leg het deeg erop en rol het voorzichtig uit tot een dikte van 1,5 cm.
- Snijd met een koekjessnijder (of een glas) cirkels uit het deeg.
- Leg de donuts op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek af met een schone theedoek en laat 30 minuten rijzen. Ze moeten nog steeds opzwellen.
- Verwarm je oven voor op 190°C.
- Bestrijk de donuts met een beetje melk.
- Plaats ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat de beignets 5 minuten afkoelen wanneer je ze uit de oven haalt.
- Bestrijk ze met gesmolten boter en rol ze daarna in kristalsuiker voor een heerlijke afwerking.
- Serveer met heerlijke Materne frambozenjam.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!