Plats
Konijn & scampi, surf & turf met pruimencompote
Probeer ons recept voor konijn en scampi's, surf & turf met pruimencompote, u zult niet teleurgesteld zijn!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 konijnefilets
- 50 g boter
- Verse salie
- 1 bokaal pruimencompote Materne
- 4 vellen brickdeeg
- 1dl gesmolten boter
- 12 scampi, gepeld & ontdarmd
- 5 cl olijfolie
Voor de saus
- 2 dl kalfsbouillon
- 1 dl rode wijn
Bereiding
- Zet de konijnefilets aan in de boter en kleur aan alle kanten. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Doe de olijfolie in dezelfde pan en bak er de scampi in aan.
- Schik pruimencompote (2 halve) in de midden van een vel brickdeeg. Schik daarop 2 blaadjes salie en een konijnefilet. Boter de rest in en rol op. Schik op een ovenplaat en bak krokant in een voorverwarmde oven van 190°C. Snijd in gelijke rolletjes.
- Meng de rest van de compote met de rode wijn en kalfsbouillon. Laat inkoken.
- Presenteer de rolletjes met daarnaast een scampi.
- Werk af met een streep saus.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share