Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl

De kers wordt in onze contreien al sinds de Oudheid geteeld. Tegenwoordig tellen we zo’n 200 variëteiten wereldwijd, al wordt slechts een handvol daarvan echt geteeld om vervolgens geconsumeerd te worden.

Wij willen kersen

Onze kersen

Karel de Grote heeft ons twee mooie zaken nagelaten: het onderwijs op school en de kersenteelt. De jeugd denkt daar ongetwijfeld het hare over.

Wist u dat?

cerises materne

Een stukje geschiedenis

De kers wordt in onze contreien al sinds de Oudheid geteeld. Tegenwoordig tellen we zo’n 200 variëteiten wereldwijd, al wordt slechts een handvol daarvan echt geteeld om vervolgens geconsumeerd te worden.

Kersen in al hun facetten

Kersen, delicate maar oh zo lekkere vruchten

Kersen moeten na de pluk snel gegeten worden. Of ze nu zoet of zuur zijn, kersen lenen zich tot het bereiden van heerlijke confituren en compotes, sappige patisserie en verrukkelijk roomijs. En als kers op de taart leveren ze nadat ze hebben kunnen gisten uitstekende likeuren op. Dus, klein en groot: laat het smaken en vergeet niet om de pitten weg te spuwen.

Kersen, zo lekker

Kersen, een troef voor uw gezondheid

Door haar diuretische eigenschappen helpt de kers om slank te blijven. Kersen zijn rijk aan vitamine A, B (caroteen), C, aan mineralen, natrium, magnesium, kalium, calcium, ijzer en fosfor. Ze zijn dus van goudwaarde voor de gezondheid. Van alle rode vruchten leveren ze het meeste energie aan. Bovendien hebben recente studies de antibacteriële rol van kersensap aangetoond. Het voorkomt de vorming van tandplak.

Geen enkele reden dus om ze u te ontzeggen
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket