Ingrediënten voor de toast
- Materne frambozenjam
- Krokant toastjes
- Paté (vegetarisch)
Voor de vegetarische paddenstoelenpaté (voor één schaal paté) :
- 1 kopje gekookte witte bonen
- Een dozijn bruine champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje boter
- Een klein handje peterselie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 5-6 kappertjes
- Een snufje gerookt paprikapoeder
- 1/2 kopje water
- 3 el. olijfolie
- Zout en peper
De paté bereiden

- Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de geperste knoflook en fijngehakte peterselie toe. Fruit snel en voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe. Breng op smaak. Bak enkele minuten op een matig vuur, tot de champignons gaar maar nog stevig zijn. Blus af met de balsamicoazijn en laat nog 2 minuten koken.
-
Doe de gekookte witte bonen, champignons, kappertjes, gerookt paprikapoeder, water en olijfolie in een blender. Mix tot een gladde massa. Pas de kruiden aan indien nodig.
De paté is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
De toast bereiden
- Besmeer de knapperige toast met paté (vegetarisch).
- Werk af met een lepeltje frambozenjam. Eet smakelijk!
Miamm
Recept gemaakt door Materne.
Veel plezier!