Toasts de pâté de champignon et confiture de framboises

Toastjes met zelfgemaakte champignonpaté en frambozenconfituur

Ingrediënten voor de toast
Voor de vegetarische paddenstoelenpaté (voor één schaal paté) :
  • 1 kopje gekookte witte bonen
  • Een dozijn bruine champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klontje boter
  • Een klein handje peterselie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 5-6 kappertjes
  • Een snufje gerookt paprikapoeder
  • 1/2 kopje water
  • 3 el. olijfolie
  • Zout en peper
De paté bereiden
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de geperste knoflook en fijngehakte peterselie toe. Fruit snel en voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe. Breng op smaak. Bak enkele minuten op een matig vuur, tot de champignons gaar maar nog stevig zijn. Blus af met de balsamicoazijn en laat nog 2 minuten koken. Voeg in een blender de gekookte witte bonen, champignons, kappertjes, gerookt paprikapoeder, water en olijfolie toe. Mix tot een gladde massa. Pas de kruiden aan indien nodig. De paté is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
  1. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de geperste knoflook en fijngehakte peterselie toe. Fruit snel en voeg dan de in plakjes gesneden champignons toe. Breng op smaak. Bak enkele minuten op een matig vuur, tot de champignons gaar maar nog stevig zijn. Blus af met de balsamicoazijn en laat nog 2 minuten koken.
  2. Doe de gekookte witte bonen, champignons, kappertjes, gerookt paprikapoeder, water en olijfolie in een blender. Mix tot een gladde massa. Pas de kruiden aan indien nodig.
    De paté is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.
De toast bereiden
  1. Besmeer de knapperige toast met paté (vegetarisch).Besmeer de knapperige toast met paté (vegetarisch).
  2. Werk af met een lepeltje frambozenjam. Eet smakelijk!
    Werk af met een lepeltje frambozenjam. Eet smakelijk!

Miamm

Recept gemaakt door Materne.

Veel plezier!