Roergebakken rundvlees met curry en ananasconfituur
De zomer lijkt nog ver weg en toch hebben wij al een recept met een tropisch tintje voor je! Trakteer uzelf op gebakken rundvlees met curry en ananasconfituur! 🍍 De zon wacht gewoon op je... 🌞
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram ossenhaas
- 2 uien
- Extra ananasconfituur
- 2 theelepel kerrie
- 2 theelepel mosterdzaadjes
- 2 theelepel korianderzaad
- 6 eetlepel ananasconfituur
- 20 g verse koriander
- Rijst
- Zonnebloemolie
- Zout peper
Voorbereiding
- Pel de uien en snijd ze fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan, voeg het mosterd- en korianderzaad toe, kook 1 minuut en voeg dan de curry en de uien toe.
- Zweet ze totdat ze gaar zijn.
- Snijd het rundvlees in reepjes. Voeg het toe aan de bereiding en kook alles gedurende 3 minuten.
- Voeg de ananasconfituur toe en laat 2 tot 3 minuten karameliseren.
- Voeg zout en peper toe.
- Bruin de bereiding gedurende 4 minuten.
- Verdeel de rijst over de borden, doe het roerbakvlees erbovenop en bestrooi met vers gehakte koriander.
Jammie
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten!
Liked this? Share