Christmas
Desserts
Goûters
Desserts
Goûters
Peren gepocheerd in cranberrysap
Een dessert dat de elegantie van gepocheerde peren combineert met de feestelijke en geruststellende smaken van kerstkruiden.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 6 personen
- 6 stevige peren, geschild en heel geconserveerd met de steel
- 1 liter Materne cranberrysap
- 200 gr suiker
- 1 stokje kaneel
- 3 kruidnagels
- 2 sterren van steranijs (steranijs)
- 1 vanillestokje, in tweeën gedeeld en geschraapt
- 100 g verse veenbessen (ter decoratie)
- Een paar takjes verse rozemarijn (ter decoratie)
Voorbereiding
- Giet het cranberrysap in een grote pan en voeg de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels, de steranijs en het vanillestokje (zaadjes en peulen) toe.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen, zodat de kruiden goed in de siroop trekken.
- Dompel de peren voorzichtig in de cranberrysiroop.
- Dek de pan gedeeltelijk af en kook op laag vuur gedurende ongeveer 25 minuten, of tot de peren zacht maar nog steeds stevig zijn.
- Draai ze af en toe zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Zodra de peren gepocheerd zijn, haalt u ze voorzichtig uit de siroop en legt u ze op een bord.
- Kook de siroop in: verwijder de kruiden (kaneel, kruidnagel, steranijs en vanillestokje) uit de siroop.
- Verhoog het vuur en laat de siroop onbedekt inkoken tot hij dikker en stroperig wordt.
- Het zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.
- Eenmaal ingekookt, laat u de siroop iets afkoelen.
- Schik de gepocheerde peren op afzonderlijke borden of in een grote serveerschaal. Bestrijk ze royaal met ingekookte siroop.
- Versier elke peer met een paar verse veenbessen en een takje rozemarijn voor een feestelijk tintje.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share