Plats
Gekarameliseerde kip met abrikozenjam
Lekker en heel gemakkelijk te maken, deze gekarameliseerde kip met abrikozenjam zal je verrassen!
P.S. : het kan vergezeld gaan van rijst of een ander zetmeelrijk voedsel.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 2 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 2 personen
Drijvende eilanden:
-
6 eetlepels aardappelzetmeel
- Peper (naar keuze)
- 2 eieren
- 3 eetlepels water
- 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Sesam zaden
Voor de saus:
- 2 tot 3 royale eetlepels abrikozenjam
- 5 cl sojasaus
- 1 eetlepel geroosterde sesam
Begeleiding:
- 140 g rijst
Voorbereiding
- Meng in een kom de abrikozenjam, sojasaus, sesamolie en geperste knoflook en zet opzij.
- Doe het aardappelzetmeel in een andere kom.
-
Doe de eieren en het water in een derde kom, breng op smaak met peper en klop vervolgens met een vork.
- Haal de kippenblokjes door het zetmeel, dompel ze vervolgens in de eieren en zet ze opzij.
- Verhit de olie op hoog vuur in een grote koekenpan en bak de stukken kip in ongeveer 6 tot 8 minuten tot ze licht gekleurd en knapperig zijn.
- Voeg de saus toe en laat 5 minuten koken, al roerend, zodat de kip goed met de saus bedekt is.
- Serveer warm met rijst.
- Garneer vervolgens met groene uien en sesamzaadjes.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share