Poulet caramélisé à la confiture d’abricots
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 2 pers
  • Time 15 min

Gekarameliseerde kip met abrikozenjam

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 eetlepels aardappelzetmeel
  • Peper (naar keuze) 
  • 2 eieren 
  • 3 eetlepels water
  • 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels plantaardige olie 
  • Sesamzaad 

    Voor de saus: 

    • 2 tot 3 flinke eetlepels abrikozenjam 
    • 5 cl soja wilg 
    • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes 

      Ondersteuning: 

      • 140 g rijst  

         

        Voorbereiding

        1. Meng de abrikozenjam, sojasaus, sesamolie en geperste knoflook in een kom en zet apart. 
        2. Doe het aardappelzetmeel in een andere kom. 
        3. Voeg in een derde kom de eieren en het water toe, kruid met peper en klop met een vork. 

           

        4. Smeer de kipblokjes in met de maïzena, doop ze dan in de eieren en zet apart. 
        5. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de stukken kip ongeveer 6 tot 8 minuten tot ze licht gekleurd en krokant zijn. 
        6. Voeg de saus toe en kook nog eens 5 minuten al roerend om de kip goed te bedekken met de saus. 
        7. Serveer heet over rijst. 
        8. Garneer met groene uien en sesamzaadjes. 
        9. Veel plezier :) 

        Miamm

        Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

        Veel plezier!