Ingrediënten voor 2 personen
- 6 eetlepels aardappelzetmeel
- Peper (naar keuze)
- 2 eieren
- 3 eetlepels water
- 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Sesamzaad
Voor de saus:
- 2 tot 3 flinke eetlepels abrikozenjam
- 5 cl soja wilg
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Ondersteuning:
- 140 g rijst
Voorbereiding
- Meng de abrikozenjam, sojasaus, sesamolie en geperste knoflook in een kom en zet apart.
- Doe het aardappelzetmeel in een andere kom.
-
Voeg in een derde kom de eieren en het water toe, kruid met peper en klop met een vork.
- Smeer de kipblokjes in met de maïzena, doop ze dan in de eieren en zet apart.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de stukken kip ongeveer 6 tot 8 minuten tot ze licht gekleurd en krokant zijn.
- Voeg de saus toe en kook nog eens 5 minuten al roerend om de kip goed te bedekken met de saus.
- Serveer heet over rijst.
- Garneer met groene uien en sesamzaadjes.
- Veel plezier :)
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!