Plats
Kipfilet met lak van Reine-claudeconfituur, peperkoek en champignons
Ontdek ons recept voor kipfilet met lak van Reine-claudeconfituur, peperkoek en champignons. Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 kipfilets van 180g
- 100 g boter
- 200 g Reine-claudeconfituur Materne
- 400 g aardappelpuree
- 4 sneetjespeperkoek
- 4 sneetjes Gandaham
Voor de saus
- 1 dl Appelsap Materne
- 200 g Reine-claudeconfituur Materne
- 2 dl bruine fond
- 50 g koude boter
- 400 g bruine Enoki champignons
- Tijmblaadjes
Bereiding
- Bak de kipfilets aan in de boter. Smeer deze rijkelijk in met de Reine-claudeconfituur en gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Snijd de peperkoek in mooie cirkeltjes en warm kort in de oven, rol de Gandaham op ensnijd in fijne ringen.
- Maak de saus: laat de Reine-claudeconfituuropkoken met appelsap, tijmblaadjes en bruine fond. Werk op met de boter en warm er de Enoki champignons in op.
- Presentatie : presenteer de kipfilets met een lak van Reine-claudeconfituur.
- Schikdaarbij de aardappelpuree, peperkoek, Gandaham en tijmtakjes.
- Werk af met de saus en Enoki champignons.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share