Goûters
Churros met de lekkerste ananassalsa
Churros met ananassalsa, een knapperige lekkernij die smelt op de tong
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 150 min
Ingrediënten
- 200 g melk
- 50 g boter
- 200 g patisseriebloem
- 3 eieren
- mespunt zout
- mespunt kaneel
Voor de ananassalsa:
- 400 g ananasconfituur van Materne
- 5 g kaneelpoeder
- verse munt
Bereiding
- Maak de churros: Breng de melk aan de kook samen met de boter, het zout en de kaneel. Zeef er de bloem bij en laat even ‘drogen’ op een zacht vuur. Spatel er nu één voor één de eieren door tot je een stevig beslag bekomt. Doe in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Leg gedurende 2 uur in de koelkast.
- Spuit repen van ongeveer 8 à 9 cm in een tot 180°C voorverwarmde frituurolie en laat mooi goudbruin bakken. Laat goed uitlekken.
- Hak de munt fijn en meng samen met de kaneel door de ananasconfituur.
- Smakelijk :)
Hmmm
Recept samengesteld door Materne.
Enjoy!
Liked this? Share