Entrées
Récolte
Récolte
Kalfscarpaccio en vinaigrette met aardbeien-rabarberconfituur Oogst
Deze carpaccio is perfect als fris, licht en smakelijk voorgerecht! Gemaakt van dunne schijfjes rauw kalfsvlees met een vinaigrette op basis van de aardbeienconfituur Oogst. Hmmm, een lekkernij om aan je gasten voor te schotelen of gewoon voor het gezin.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g kalfsgebraad
- 2 lente-uitjes
- 4 el granaatappelpitten
- 8 groene druiven
- 1 kruidenmengeling (peterselie, bonenkruid, basilicum enz.)
- peper en zout
Voor de vinaigrette
- 8 el olijfolie
- 2 el aardbeien-rabarberconfituur Oogst
Bereiding
- Maak de vinaigrette door de olie en de Oogst-aardbeienconfituur te mengen.
- Snipper de kruiden en de lente-uitjes fijn en snijd de druiven in tweeën of in vieren.
- Vraag je slager om het kalfsgebraad in fijne plakjes te snijden. Snijd anders fijne lapjes van het kalfsvlees, leg ze tussen 2 vellen bakpapier en plet ze met behulp van een deegrol of een kookpot met een dikke bodem. Het andere alternatief is plakjes snijden van het nog licht bevroren kalfsvlees.
- Schik de plakjes kalfsvlees op de borden.
- Bestrooi met de fijngesneden kruiden en de lente-uitjes. Verdeel er de granaatappelpitten en de druiven over en besprenkel vervolgens met de vinaigrette.
- Kruid met peper en zout en dien koud op.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share