Récolte
Bladerdeeggebakje met vulling van Oogst-confituur met rabarber
Olala, bij deze een overheerlijk recept voor de vieruurtjes tijdens de week! Slechts een paar ingrediënten en snel klaar. Wat wil een mens nog meer?
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten
Voor 12 bladerdeeggebakjes
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 pot rabarberconfituur
- rietsuiker
- 1 eigeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het bladerdeeg uit en neem twee uitsteekvormen bij de hand: een grote en een kleinere.
- Steek met de grootste vorm cirkels uit en gebruik dan bij de helft van je cirkels de kleinere vorm om het deeg in het midden weg te halen.
- Leg telkens een holle cirkel op een volledige cirkel.
- Meng in een kom het eigeel met een klein scheutje water en bestrijk er de bovenkant mee met een borsteltje.
- Bestrooi met rietsuiker en zet 6 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en garneer het midden met 1 tl Oogst-confituur met rabarber, waarna je de gebakjes opnieuw 6 à 8 minuten in de oven zet.
- Dien goed warm of koud op.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share