Goûters
Gevulde donut met bosbessenconfituur
Doughnut, mijn goede donut, zeg me wie er van je Materne bosbessen jam hart zal genieten?
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 60 min
Ingrediënten
-
500 gr bloem
-
10 gr zout
-
12 gr gedroogde gist
-
75 gr boter
-
60 gr suiker
-
2 eieren
-
225 ml melk
-
Arachideolie
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot je een soepel deeg hebt. Kneed het zeker 10 minuten door.
-
Maak bolletjes deeg van ongeveer 8 à 9 centimeter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 30min rijzen.
- Verwarm intussen de olie in een (frituur)pan tot 180 graden Celsius. Frituur de donuts in 3 tot 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en wentel ze vervolgens door de fijne suiker.
- Vul ze met behulp van een spuitzak met wat bosbessenconfituur.
- Smakelijk :)
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share