Ingrediënten (12 stuks)
- 200 g havermoutvlokken
- 50 g zachte boter (of kokosolie)
- 150 g biologische mousseline van Materne
- 200 g biologische compote van Materne
- 50 g rodebessengelei van Materne
- 150 ml melk
- 50 g ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille, optioneel
Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de helft van de havermoutvlokken in een blender en maal tot fijn meel.
- Doe de boter, mousseline, ahornsiroop en vanille in een kom en meng goed.
- Voeg de havermoutvlokken en het meel toe, samen met kaneel en eventueel vanille en een snuifje zout.
- Boter een bakvorm in.
- Verdeel 3/4e van het deeg over de bodem. Verdeel daar de compote over en schep een paar hoopjes van de rodebessengelei over de compote.
- Verdeel dan het resterend deeg bovenop. Bak in de oven gedurende 35-40 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
- Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
- Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast. Voor on-the-go kun je de repen het gemakkelijkst vervoeren in een klein doosje of eventueel in boterhampapier wikkelen.
Hmmm
Recept samengesteld door @kokerellen.
Enjoy!