Entrées
Plats
Plats
Hartige cheesecakes met courgette en aardbeienoogstjam
Prachtige en heerlijke kleine cheesecakejes met courgette en aardbeienoogstjam voor alle liefhebbers van vernieuwde cheesecakes!
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 kleine cheesecakes
Voor de zanddeegbodem met Parmezaanse kaas:
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 90 g bloem
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 1 eidooier
Voor het kaasgedeelte:
- 300 g verse kaas
- Zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse kruiden: bieslook, munt, basilicum
- 2 bakjes crème fraîche
Voor de vulling:
- 4 ronde theelepels aardbeienoogstjam
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Zout & peper
Voorbereiding
Bereid de koekjes voor:
- Meng de Parmezaanse kaas met de boter in een slakom. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Meng en voeg dan de eierdooier toe.
- Kneed het deeg snel, zonder te veel te werken, zodat het compact en homogeen is.
- Verdeel het deeg in 4 porties en plaats elke portie in een vooraf ingevette deegring. Verpak en bak gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Meng de roomkaas met de room, zout en peper.
- Voeg een scheutje olijfolie en gehakte verse kruiden toe en zet opzij.
- Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 3-4 mm aan elke kant.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie met een geperst teentje knoflook en voeg de in blokjes gesneden courgette toe.
- Bruin ze gedurende 3 tot 4 minuten. (De in blokjes gesneden courgette moet een beetje knapperig blijven.)
- Gebruik de cirkels en plaats ze op de zandkoekjes. Plaats het roomkaas-kruidenmengsel op een hoogte van 2 tot 3 cm. Aanstampen.
- Voeg een lepel aardbeienjam toe voordat je de cirkel verwijdert.
- Leg de gebakken courgette erop.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share