Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Plats

Vleesballen met pruimencompote

Boulettes de viande à la compote de prunes
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 6 pers
  • icon-clock Time 30 min

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (varkensvlees en kalfsvlees of rundvlees)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetl bruine suiker
  • 200 gr pruimencompote (huisgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 snufje zout en peper
  • Boter voor het koken

Voorbereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de fijngehakte ui, zout en peper. Vorm balletjes.
  2. Braad de gehaktballetjes in een pan met een beetje boter, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
  3. Voeg in dezelfde pan de pruimencompote, de bruine suiker, de mosterd en de balsamicoazijn toe. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en laat op laag vuur sudderen zodat de saus indikt en de gehaktballetjes gaar worden.
  4. Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket