Plats
Vleesballen met pruimencompote

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
- Time 30 min
Ingrediënten
- 500 gr gehakt (varkensvlees en kalfsvlees of rundvlees)
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 gesnipperde ui
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetl bruine suiker
- 200 gr pruimencompote (huisgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 el balsamico azijn
- 1 snufje zout en peper
- Boter voor het koken
Voorbereiding
- Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de fijngehakte ui, zout en peper. Vorm balletjes.
- Braad de gehaktballetjes in een pan met een beetje boter, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
- Voeg in dezelfde pan de pruimencompote, de bruine suiker, de mosterd en de balsamicoazijn toe. Doe de gehaktballetjes terug in de saus en laat op laag vuur sudderen zodat de saus indikt en de gehaktballetjes gaar worden.
- Serveer met zelfgemaakte aardappelpuree.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share