Verrines confit d’oignons Materne à la Framboise et Marc de Champagne, foie ou faux gras aux crumbles de pain d’épice
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 150 min

Glaasjes met uienkonfijt van Materne met frambozen en Marc de Champagne, foie of faux gras met crumble van peperkoek

Ingrëdienten 

Voor de peperkoek

  • 165 g volkorenbloem
  • 11 g bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • 25 g bruine suiker
  • 65 g boter
  • 125 g honing
  • 100 g room

Voor erbij

                      Bereiding

                      Verrines confit d’oignons Materne à la Framboise et Marc de Champagne, foie ou faux gras aux crumbles de pain d’épice


                      1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

                      2. Meng in een eerste kom de bloem, het bakpoeder en de kruiden.

                      3. Warm de honing lichtjes op met de boter en de bruine suiker tot alles mooi homogeen is. Voeg vervolgens de room toe en meng met de klopper. Voeg het vloeibare en het droge mengsel samen en roer door elkaar met een spatel of een houten lepel.

                      4. Giet alles in een grote ingevette en met bloem bestoven bakvorm en zet gedurende 50 min tot 1 uur in de oven. 

                      5. Prik na 50 min met een mes in het midden van het gebak om te controleren of het klaar is.

                      6. Er mag geen deeg aan het mes zitten als je het eruit trekt.

                      7. Laat afkoelen en wacht 24 uur voor je van de peperkoek eet.

                      8. Maak de glaasjes klaar: verkruimel de peperkoek onderaan in de glaasjes. Doe er een paar blokjes foie gras of faux gras bij en voeg naar smaak uienkonfijt toe.

                      Verrines confit d’oignons Materne à la Framboise et Marc de Champagne, foie ou faux gras aux crumbles de pain d’épice

                      Miammmm

                      Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

                      Enjoy !