Ingrediënten voor het taartdeeg
- 250 gr bloem
- 125 gr zachte boter
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1/2 tl tijm
Ingrediënten voor de garnering
- 250 verse geitenkaas
- Bieslook
- 5 takken platte peterselie
- Tijm
- 3 el pijnboompitten
- 2 eieren
- Zout & peper
- 1 potje Materne confituur van 4 gele vruchten
Ingrediënten voor de begeleiding
- Raket
- Paddenstoelenlamellen
Voorbereiding
- Bereid het deeg: Meng alle deegingrediënten in de kom van uw keukenmachine met het kneedhulpstuk tot u een homogeen deeg verkrijgt. Leg het deeg in een schone, droge doek en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Bekleed de eerder beboterde en met bloem bestoven taartvorm en plaats deze in de oven om ongeveer 10 minuten voor te koken.
- Bereid de vulling: Klop de eieren los en voeg de geitenkaas toe. Voeg 3 tot 4 eetlepels jam van 4 gele vruchten toe en meng.
- Zout en peper, hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan de bereiding.
- Giet het mengsel op het deeg, bestrooi met pijnboompitten en bak gedurende 25 minuten.
- Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Serveer met een beetje rucola en een paar plakjes champignons.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !