Varkenroulade met chilipepers, gember en abrikozencompote
Bij dit gerecht wordt de traditionele roulade van varkensvlees gecombineerd met abrikozencompote.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 2 pers
- Time 45 min
Ingrediënten
- 450 g varkenshaasje
- 1 eetlepel boter
- 2 middelgrote ajuinen, zeer fijn gesneden
- 1 lente-ui met het groene blad
- Abrikozencompote van Materne
- 1 rode en 1 groene chilipeper, zeer fijn gesneden
- 2,5 cm verse gember, geschild en gerasp of zeer fijn gesneden
Bereiding
-
Snij het varkenshaasje in de lengte door zodat u een groot gelijkmatig stuk vlees krijgt.
-
Let het vlees tussen 2 vellen huishoudfolie (geen aluminium) en rol het uit met een deegrol of klop het dun met een vleeshamer. Kruid één kant met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en laat de uien, chilipepers en gember, over een zacht vuurtje, sudderen zonder te bruinen. Breng op smaak met peper en zout en laat volledig afkoelen. Meng er dan enkele flinke eetlepels abrikozencompote door.
-
Smeer de vulling in een gelijke laag over de gekruide kant van het vlees. Rol het vlees op in de lengte in bind het op met een koordje tot een roulade.
-
Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
- Serveer met couscous of met tegelijk in de oven gebakken krielaardappeltjes en uiteraard met de rest van de abrikozencompote.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !