« Citrouille » au fromage et au confit d’oignons au sirop de Liège
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 2 pers
  • Time 15 min

“Pompoen” met kaas en gekonfijte uien met Luikse siroop

Ingrediënten voor 2 personen 

    Voor decoratie :

    • 150gr fromage frais of fromage végétal
    • 3 eetlepels crème fraîche of plantaardige room 
    • 1 of 2 vijgen

     

    Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Als de kaas al in rondjes is verdeeld, schik ze dan gewoon en laat ze heel. Zo niet, zorg er dan voor dat de kaas een ronde vorm vormt met een diameter van ongeveer 12 cm.
    3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
    4. Rol het bladerdeeg uit. Leg de kaas in het midden van het bladerdeeg.
    5. Besmeer een cirkel ter grootte van je kaas met een royale laag Materne Cork Syrup Onion Confit. 
    6. Bedek de confit met schijfjes peer. Leg de kaas erop.
    7. Vorm de pompoen: vouw het bladerdeeg rond de kaas en vulling tot een soort bal, zorg ervoor dat je de randen goed afsluit om te voorkomen dat de kaas ontsnapt tijdens het koken. Je kunt een klein stukje bladerdeeg uitsnijden om een steeltje aan de bovenkant van de bal te vormen, zodat het op een pompoen lijkt.
    8. Bind het deeg dicht en bestrijk het met eigeel.
    9. Leg de pompoen van bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    10. Plaats in de oven en bak 20 tot 25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
    11. Haal de pompoen uit de oven en laat een paar minuten rusten voor je hem serveert.
    12. Serveer deze heerlijke pompoenkaas met een groene salade bestrooid met walnoten voor een smakelijk en gezellig gerecht. 

    Miamm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

    Veel plezier!