Apéros
Christmas
Entrées
Christmas
Entrées
“Pompoen” met kaas en gekonfijte uien met Luikse siroop
Een vleugje herfst met dit recept dat even geruststellend als heerlijk is en zo seizoensgebonden.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 2 pers
- Time 15 min
Ingrediënten 2 personen
-
1 zachte kaas naar keuze: Camembert, Brie,...
- 1 bladerdeeg
- 1 peer
- 1 pot gekonfijte uien met kurksiroop
Voor de decoratie :
- 150 g verse kaas of plantaardige kaas
- 3 eetlepels crème fraîche of plantaardige room
- 1 of 2 vijg(en)
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Als de kaas al in een rondje is geportioneerd, schik hem dan gewoon en laat hem heel.
- Zo niet, maak er dan een cirkel van met een diameter van +- 12 cm.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakjes.
- Rol het bladerdeeg uit. Plaats de kaas in het midden van het deeg.
- Besmeer een cirkel ter grootte van uw kaas met een royale laag gekonfijte uien met Luikse Materne-siroop.
- Bedek de gekonfijte taart met plakjes peer. Voeg de kaas erbovenop toe.
- Vorm de pompoen: vouw het bladerdeeg rond de kaas en vulling tot een soort bal, zorg ervoor dat je de randen goed afsluit om te voorkomen dat de kaas tijdens het koken ontsnapt. Je kunt een klein stukje deeg afsnijden zodat er een steel ontstaat aan de bovenkant van de bal, zodat deze op een pompoen lijkt.
- Bind het deeg op en bestrijk het met eigeel met een borstel.
- Leg de bladerdeegpompoen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Plaats in de oven en bak gedurende 20 tot 25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
- Haal de pompoen uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
- Serveer deze heerlijke kaas “pompoen” vergezeld van een groene salade met noten voor een gezellig en heerlijk gerecht.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share