Plats
Pladijs met currysaus en basmatirijst
Ontdek ons pladijs recept met basmatirijst en kerriesaus.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 pladijzen gefileerd
- 100 g boter
- 16 groene asperges beetgaar gekookt, snijd de kopjes af (presentatie) en de rest in plakjes (voor de saus)
- 500 g basmati rijst gekookt
Voor de saus
- 400 g ananas in gelijke blokjes
- 2 sjalotten fijngehakt
- 300 g appelenmousseline Materne
- 100 g ananasconfituur Materne
- 5 g curry poeder
- 1 dl culinaire room
- Verse dragonblaadjes
Bereiding
- Bak de pladijsfilets aan in ‘noisette’gesmolten boter.
- Bak in de pan van de vis de sjalotten aan met de ananasblokjes en de aspergeplakjes. Roer er de ananasconfituur en Mousseline onder en werk af met de curry, gehakte dragonblaadjes en culinaire room. Laat even opkoken.
- Presentatie : presenteer de warme rijst met daarin de currysaus.
- Schik er de pladijsfilets bij en werk af met groene aspergespunten en dragonblaadjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share