Plats
Récolte
Récolte
Pizza verde met pistachepesto & rucola, Oogst abrikozenconfituur
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten
- 1 pizzadeeg
Voor de pesto :
- 100 gr rucola
- 90 gr Parmezaanse kaas
- 120 gr ongezouten pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en peper
- 3 eetlepels Oogst abrikozenconfituur
- van de raket
- 1 burrata
- 1 filet olijfolie
- een paar geroosterde en gemalen pistachenoten
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Bak je licht geoliede pizzadeeg goudbruin.
- Maak ondertussen de pesto klaar: Meng de rucola met de geroosterde en gepelde pistachenoten. Voeg een flinke scheut olijfolie en driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng tot je een homogeen mengsel verkrijgt, maar nog steeds een beetje knapperig om de kauwbaarheid te behouden. Als de consistentie te compact is, voeg dan een scheutje water en olijfolie toe tot je de gewenste consistentie hebt verkregen.
- Als het pizzadeeg klaar is, bestrijk het royaal met pesto, garneer met een beetje rucola, bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas en een paar gemalen pistachenoten.
- Voeg hier en daar een paar lepels Abrikozenconfituur toe (dit gaat de bitterheid van de rucola in de pesto tegen).
- Voeg voor de finishing touch een paar stukjes burrata toe en maak af met een scheutje olijfolie.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share