Desserts
Goûters
Récolte
Goûters
Récolte
Pistachezandkoekjes en confituur Oogst kersen
Deze kleine koekjes zijn nogal knapperig… 😋 Bereid onze pistache-zandkoekjes bedekt met Cherry Harvest-jam voor een verfijnde snack. 🍒
Ingrediënten voor 30 koekjes
-
600 gr bloem
- 140 gr zonnebloemolie
- 120 gr suiker
- 150 ml gesmolten boter
- 75 gr gemalen pistachenoten
- 50 gr geroosterde sesamzaadjes
- 15 g bakpoeder
- 2 el rozenwater
- 2 volle eetlepels pistachepasta
- Lepels oogstkersenjam
Voorbereiding
- In een container, meng gesmolten boter, olie, suiker, pistachepasta en rozenwater. Voeg toe de bloem en de gist.
- Kneed gedurende 10 minuten tot je een gladde pasta hebt. Voeg toe sesamzaadjes en gemalen pistachenoten.
- Bereid kleine balletjes ter grootte van een walnoot, plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Creëer een afdruk met behulp van een stamper.
- Bak in de oven bij 180°C mag de oven aanvankelijk alleen aan de bovenkant worden ingeschakeld (dit is erg belangrijk om scheuren te voorkomen).
- Zodra de zandkoekjes gebarsten zijn, aan de onderkant van de oven en laat kook tot het lichtbruin is.
- Laat de koekjes rusten en schep er kleine lepels oogstkersenjam op.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share