Plats
Eendenborst met mirabelles, cornes de gates en artisjok
Een feestmaal voor zijn tijd, yum!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten
- 4 eendenborsten van 160 g
- 16 Mirabellen op Sap Materne
- 16 mini artisjokharten gemarineerd
- 6 grote Cornes de Gattes (Waalse aardappelsoort)
Voor de saus:
- 4 dl Pompelmoessap Materne
- 4 dl kalfsfond
- 1 steranijs
- 5 g gember in blokjes
Bereiding
-
Pareer het vet van de eendenborsten en bak, eerst op de vetkant aan in een koekenpan. Gaar verder in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Halveer en ontpit de mirabellen en warm samen met de artisjokharten in het mirabellensap.
-
Laat het pompelmoessap 3 min doorkoken met de steranijs en gember, giet door een zeef en doe er de kalfsfond bij.
-
Snijd de aardappelen in gelijke schijfjes en gaar in de saus.
-
Presenteer sneetjes eendenborts en schik er de aardappelen, mirabellen en artisjokharten rond. Werk af met de saus en peterseliebloemjes.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Stefaan Daeninck.
Enjoy !
Liked this? Share