Desserts
Lichte verrines met kers fruitbeleg, Griekse yoghurt en kruimeldeeg
Wil je een recept dat eenvoudig te maken is, maar intens lekker? Ontdek onze lichte verrines metkers fruitbeleg en crumble. Een waar genot!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Time 15 min
Ingrediënten
- 1 kopje gewone Griekse yoghurt (vetarm indien gewenst)
- 2 eetlepels honing (of meer, afhankelijk van je smaak)
- 1/2 kopje fruitbelege kers
Bodemkruimel :
- 70 gram zachte boter in stukjes gesneden
- 70 gr amandelpoeder
- 70 gr bloem voor gebak
- 40 gr bruine basterdsuiker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle ingrediënten met uw vingertoppen tot u een zandkoekmengsel verkrijgt.
- Leg ze op een bakplaat en bak ze 10 tot 12 minuten.
- Doe in elke verrine een laagje Griekse yoghurt, 1 royale lepel kersenconfituur, bestrooi met kruimeldeeg en herhaal de handeling.
- Versier elke verrine desgewenst met een eetbare bloem.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share