Desserts
Goûters
Goûters
Koekjes op abrikozencrumble wijze
Heerlijke en knapperige koekjes, belegd met een heerlijke smeltende abrikozencompote. Een perfecte combinatie van fruitige zoetheid en knapperige textuur, ideaal voor een zoete pauze.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 24 koekjes
-
226 g gezouten boter, zacht gemaakt op kamertemperatuur
- 210 gr kristalsuiker
- 110 gr rietsuiker
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 400 gr all-purpose bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
Voor de crumble :
-
60 gr zachte boter
- 55 gr rietsuiker
- 75 gr bloem
- Kaneel
Voor de garnering :
Voorbereiding
-
Maak het koekjesdeeg: klop de boter in een grote kom tot hij ‘romig’ is. Voeg vervolgens de verschillende suikers toe en mix tot het mengsel romig is.
- Voeg de vanille en de eieren toe en meng tot alles goed gemengd is. Voeg de overige koekjesingrediënten toe en meng tot er een deeg ontstaat. Zet het 30 minuten in de koelkast, zodat je het deeg gemakkelijker in balletjes kunt rollen.
- Vorm balletjes van +/- 50-60 gram met het deeg en plaats ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast om minimaal 2-3 uur te laten rusten of in de vriezer gedurende 1-2 uur.
- De afkoeltijd is essentieel. Dit geeft de luchtige kant aan de koekjes.
- Crumble voorbereiden: bereid de crumble terwijl je deeg afkoelt. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een middelgrote kom. Voeg de rietsuiker, bloem en kaneel toe.
- Je krijgt een kruimelig mengsel. Verkruimel de koekjes in kleine stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verkruimel de koekjes terwijl ze afkoelen.
- Koekjes bakken: Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een paar bakplaten met bakpapier of siliconen bakmatten.
- Plaats ongeveer 6 koekjes op elke bakplaat, met een tussenruimte zodat ze zich kunnen verspreiden.
- Bak gedurende 11 tot 13 minuten.
- De randen moeten stevig aanvoelen als ze worden aangeraakt, en het midden moet opgezwollen aanvoelen.
- Geen paniek als de koekjes in dit stadium nog zacht lijken. Ze zullen stollen als ze afkoelen. Laat het 1 tot 2 minuten op de bakplaat liggen en druk vervolgens met de achterkant van het koekje met een eetlepel het midden aan. Laat ze een paar minuten afkoelen en breng ze, als ze stevig zijn, over naar een rek om volledig af te koelen.
- Zet de koekjes in elkaar: Giet de compote in de holte van de afgekoelde koekjes en bestrooi met crumble.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share