Christmas
Plats
Plats
Kalkoenborst gevuld met gekonfijte bosbessen, appels, walnoten en kruiden
De feestdagen komen dichterbij! Ontdek ons kalkoenrecept gevuld met cranberrycompote. Gewoonweg heerlijk... feestelijk genot!
- Difficulty difficile
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Serving 6 pers
- Time 30 min
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
-
1 kg gevulde kalkoenborst
- Zout & peper
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 2 appels
- 25g gehakte walnoten
- 3/4 pot gekonfijte cranberry
- Tijm, naar uw smaak
- 1/2 tl gerookte paprika
- Witte wijn of bouillon naar keuze
- Olijfolie of boter
Voorbereiding
-
Verhit de olie in een pan, fruit de ui en de gehakte knoflook.
- Voeg de in blokjes gesneden appel toe en kook ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de grofgehakte walnoten toe, de gekonfijte en bestrooi met tijm.
- Plaats het appelmengsel in het midden van de kalkoenfilet en rol op.
- Bind vast met een touwtje, trek goed aan en plaats de gevulde borst in een ovenschaal.
- Besprenkel met olie of boter, witte wijn of bouillon, bestrooi met gerookte paprikapoeder en bak in de oven op 190ºC gedurende ongeveer 1 uur, regelmatig bedruipen.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share