Tarte salée au fromage de chèvre, compote de pommes en couronne
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers

Hartige geitenkaastaart, kroontje van appelcompote

Ingrediënten voor 1 taart 

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. 
  2. Verdeel het deeg over een bakplaat bedekt met bakpapier.
  3. Maak met een kom een inkeping in het midden van het bladerdeeg.
  4. Knip vervolgens 8 sterrenstralen af, stop op 10 cm van de ster
    rand.
  5. Bestrijk het deeg met eigeel verdund met een paar druppels water.
  6. Leg op het ongesneden gedeelte de plakjes geitenkaas.
  7. Verdeel de gehakte appelmoes erbovenop.
  8. Bestrooi met spek, schik er dunne plakjes rode ui op en een paar takjes tijm.
  9. Vouw vervolgens de spaken (driehoeken verkregen) over de vulling om de kroon te vormen.
  10. Bestrijk de driehoeken met eigeel en bak ze 20 minuten.
  11. Serveer met een salade van het moment en geniet ervan :) 

 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten !