Goûters
Petits-Déjeuners
Petits-Déjeuners
Zoete ricottastoost, kersenjam en geroosterde amandelen
Deze toast combineert zoete ricotta met SoFruit-kersenjam, met geroosterde amandelen voor een knapperige crunch, alles op goudbruin zuurdesembrood. Een puur genot!
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 200 gr ricotta
- 4 el SoFruit-kersenjam
- 40 gr geschaafde amandelen
- 1 el honing (optioneel, voor extra zoetheid)
- 1 tl vloeibare vanille (optioneel)
- Boter of olijfolie om de toast te roosteren
Voorbereiding
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de geschaafde amandelen toe en rooster ze, onder regelmatig roeren, tot ze licht goudbruin zijn. Reserveren.
- Rooster de sneetjes zuurdesembrood in een broodrooster of in een pan met een beetje boter of olijfolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Meng de ricotta met de honing en vanille (indien gebruikt) in een kom tot het romig en licht zoet is.
- Bestrijk elk sneetje toast rijkelijk met de zoete ricotta.
- Voeg een lepel SoFruit-kersenjam toe bovenop de ricotta. Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers om het knapperig te maken.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share