Entrées
Plats
Plats
Geitenkaaskroketten met rauwe kruidensaus en mousseline
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 2 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 6 kroketten
- 100 g geitenkaas in een rol
- 1 pot Materne biologische appelmousseline
- 2 eieren
- Meel
- Een mix van paneermeel: klassiek en panko
- 1/2 tl Provençaalse kruiden
- 1/2 tl paprika
- Frituurolie
- Kruidenmix (tijm, marjolein)
- 3 el olijfolie
- Zout & peper
Voorbereiding
- Maak 3 kommen klaar: de eerste met een beetje bloem, de tweede met het losgeklopte ei en de laatste met het paneermeelmengsel met een beetje Provençaalse kruiden en paprika.
- Snij het geitenkaasblokje in 6 partjes.
- Bebloem ze, dompel ze in het ei en vervolgens in het paneermeelmengsel.
- Doop ze nogmaals in het ei en vervolgens in het paneermeel, zodat er een mooie paneerlaag ontstaat.
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gepaneerde kroketten één voor één toe, zodat ze niet verbranden.
- Eenmaal goudbruin, leg ze op absorberend papier.
- Maak tijdens het koken de rauwe saus klaar door de vers gehakte kruiden te mengen met de olie, zout en peper.
- Schik de compote op de bodem van een diep bord, verdeel de kroketten erover en giet er een paar scheutjes rauwe saus over.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share