Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Desserts
Goûters

Galette des rois, cacaobladerdeeg, hazelnootinzet en Materne appelmousseline

Galette des rois, pâte feuilletée au cacao, insert noisette et mousseline de pommes Materne
  • icon-puzzle-piece Difficulty difficile
  • test Prep 30 min
  • icon-clock Time 60 min

Ingrediënten

Voor het bladerdeeg

  • 250 g bloem
  • 125 g water
  • 185 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels rauwe cacao

Voor de invoeging 

  • 80 gram zachte boter
  • 12 g maizena
  • 80 g ongrijpbare suiker
  • 100 gram hazelnootpoeder
  • 1 ei
  • 4 el appelmoes

Voorbereiding

 

Bereiding van het deeg: Zeef de bloem en de cacao op een schoon en droog werkoppervlak en schik ze in een fontein, zodat er een holte in het midden ontstaat. Voeg het warme water toe en meng met je vingertoppen. Voeg geleidelijk de bloem toe tot een homogene bal. Snij de bal kruislings door met een mes, wikkel hem in en laat hem 30 minuten op kamertemperatuur staan.

Het deeg bedekken: plaats het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak. Maak de 4 punten van het kruis plat met je vingers en spreid het deeg uit tot een vierkant.

Plaats de boter in het midden van het vierkant. Vouw één kant van het deeg over de boter en tik lichtjes met een deegroller om de boter gelijkmatig te verdelen. Vouw de andere kant naar beneden, tik nogmaals en vouw vervolgens de andere twee kanten naar beneden.

Verdeel het deeg vervolgens in een lange rechthoek. Draai hem een ​​kwartslag met de klok mee en vouw de rechthoek vervolgens in drieën: vouw het rechter derde deel naar beneden en vervolgens het linker derde deel.

Rusten en keren: Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Herhaal deze handeling twee keer: haal het deeg eruit, rol het uit tot een rechthoek, vouw het in drieën, draai het een kwartslag en zet het tussen elke draai 30 minuten in de koelkast. Je hebt drie rondes voltooid.

Laatste rust: Na de derde ronde wikkel je het deeg opnieuw in huishoudfolie en laat je het minimaal 1 uur in de koelkast rusten (tot 24 uur als je het in de koelkast wilt bereiden). voorschot).

Je cacaobladerdeeg is klaar! Je kunt hem laten zakken om hem in de pannenkoek te gebruiken.

Verdeel het in tweeën en maak het plat in twee cirkels met een diameter van 22 cm.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereid het inzetstuk voor:

Meng in een slakom de poedersuiker met de boter en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Doe het mengsel in een spuitzak.

Het samenstellen van de taart:

Leg het bladerdeeg op een bakplaat.

Bestrijk het deeg met het hazelnoot-mousselinemengsel, beginnend vanuit het midden. Zorg ervoor dat u een rand van 2 cm vrijlaat. Schuif de boon in het inzetstuk.
Bevochtig de ongevulde rand van het deeg met water.
Bedek met de tweede schijf bladerdeeg.

Sluit de twee deegstukken aan elkaar door er met je vingers op te drukken.

Gebruik een penseel om het oppervlak van de pannenkoek bruin te maken met het eigeel.

Teken kruisjes met een vork of mes. Kook de pannenkoek gedurende 10 minuten op 200°C, verlaag vervolgens de temperatuur naar 180°C en laat nog 30 minuten koken.

Genieten :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket