Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Desserts
Goûters
Petits-Déjeuners

Pistache-energieballetjes met stromend hart van SoFruit-kersenjam

Energy Balls Pistache au Cœur Coulant de Confiture SoFruit Cerises
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 6 pers

Ingrediënten voor 12 ballen (6 personen) 

  • 100 g ongezouten pistachenoten
  • 100 g ontpitte dadels
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel plantaardige olie (amandel-, kokos- of koolzaadolie, naar keuze)
  • Een paar gemalen pistachenoten voor coating (optioneel)
  • 6 càc van kersenjam (voor het hart)

Voorbereiding

  1. Plaats de dag ervoor kleine stapeltjes kersenjam (ongeveer 1/4 theelepel per stapel) op een vel bakpapier. Zet het een nacht in de vriezer, zodat de jam goed uithardt.
  2. Maal de pistachenoten in een blender tot een fijn poeder. Bewaar een paar, grof gemalen, voor coating.
  3. Voeg de dadels, agavesiroop en plantaardige olie toe aan de blender en mix tot je een kleverige en homogene pasta verkrijgt. Pas de textuur aan door wat meer olie toe te voegen als het deeg te droog is.

Vorm de energieballen met het zinkende hart :

  1. Neem een ​​kleine portie deeg (ongeveer een eetlepel) en druk het plat in je hand tot een schijf.
  2. Leg een stuk bevroren jam in het midden, sluit het deeg rond de jam en zorg ervoor dat de randen goed dicht zijn. Rol de bal tussen je handen zodat hij een mooie ronde vorm krijgt.
  3. Herhaal de handeling totdat het deeg en de jam op zijn.

Smeer de ballen in (optioneel):

  1. Rol elke bal door gemalen pistachenoten voor een knapperige textuur op het oppervlak.
  2. Zet de energieballen 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket