Desserts
Goûters
Petits-Déjeuners
Goûters
Petits-Déjeuners
Pistache-energieballetjes met stromend hart van SoFruit-kersenjam
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
Ingrediënten voor 12 ballen (6 personen)
- 100 g ongezouten pistachenoten
- 100 g ontpitte dadels
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel plantaardige olie (amandel-, kokos- of koolzaadolie, naar keuze)
- Een paar gemalen pistachenoten voor coating (optioneel)
- 6 càc van kersenjam (voor het hart)
Voorbereiding
- Plaats de dag ervoor kleine stapeltjes kersenjam (ongeveer 1/4 theelepel per stapel) op een vel bakpapier. Zet het een nacht in de vriezer, zodat de jam goed uithardt.
- Maal de pistachenoten in een blender tot een fijn poeder. Bewaar een paar, grof gemalen, voor coating.
- Voeg de dadels, agavesiroop en plantaardige olie toe aan de blender en mix tot je een kleverige en homogene pasta verkrijgt. Pas de textuur aan door wat meer olie toe te voegen als het deeg te droog is.
Vorm de energieballen met het zinkende hart :
- Neem een kleine portie deeg (ongeveer een eetlepel) en druk het plat in je hand tot een schijf.
- Leg een stuk bevroren jam in het midden, sluit het deeg rond de jam en zorg ervoor dat de randen goed dicht zijn. Rol de bal tussen je handen zodat hij een mooie ronde vorm krijgt.
- Herhaal de handeling totdat het deeg en de jam op zijn.
Smeer de ballen in (optioneel):
- Rol elke bal door gemalen pistachenoten voor een knapperige textuur op het oppervlak.
- Zet de energieballen 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share