Meteen naar de content
Materne - le bonheur des fruits
Black Fruitday - tot 60% korting
  • fr
  • nl
Boissons rafraîchissantes
Plats

Eendeborst met sinaasappelsap

Magret de canard au jus d'orange
  • icon-puzzle-piece Difficulty difficile
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 15 min

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de eendenborst :

     

    Voorbereiding

    1. Snij het vel van de eendenborsten kruislings, zonder het vlees te bereiken. Dit maakt het gemakkelijker om het vet weer te geven en een knapperige schil te krijgen.
    2. Kruid de borsten aan beide kanten met zout en peper.

    Bereiding van de eendenborstfilets : 

      1. Leg de eendenborsten in een grote, hete koekenpan (zonder vet toe te voegen), met de velzijde eerst naar beneden.
      2. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 tot 6 minuten, tot de schil goudbruin en knapperig is.
      3. Verwijder de borsten en leg ze opzij.
      4. Verwijder het overtollige vet uit de pan waarin de eendenborsten worden bereid (laat een beetje over voor de saus).
      5. Voeg de 2 eetlepels honing toe en laat het geheel licht karameliseren.
      6. Giet vervolgens de 250 ml sinaasappelsap in de pan.
      7. Voeg de takken tijm toe.
      8. Leg de eendenborsten in de sinaasappelsaus en kook ze met het vlees naar beneden gedurende ongeveer 3 tot 4 minuten.
      9. Dek de pan af en laat op laag vuur ongeveer 5 tot 10 minuten koken, afhankelijk van de gewenste gaarheid (rare, medium of well done).
      10. Haal de eendenborsten uit de pan en leg ze op een bord. Dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

      Bereid tijdens het koken de sinaasappel supremes:

      1. Begin met het afsnijden van beide uiteinden van de sinaasappel (boven- en onderkant) om een ​​platte bodem te creëren.
      2. Zet de sinaasappel rechtop op een van de platte bodems.
      3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte membraan door, volgens de kromming van de sinaasappel, van boven naar beneden. Draai de sinaasappel terwijl je bezig bent om alle schil en het witte membraan te verwijderen.
      4. Houd de sinaasappel met één hand boven een kom om het sap op te vangen.
      5. Snijd met het mes voorzichtig tussen de membranen van de segmenten (zogenaamde supremes) om de pulpsegmenten vrij te geven. Steek het mes net binnen een membraan en snijd door het midden van de sinaasappel.
      6. Herhaal deze handeling aan de andere kant van het segment om het volledig los te maken. Het segment moet gemakkelijk loskomen.
      7. Ga door met het snijden van de segmenten op dezelfde manier, waarbij u de membranen volgt, totdat alle segmenten loskomen.

      Dienen :

      1. Snijd de eendenborsten diagonaal in plakjes en schik ze rondom het bord, met gebakken nieuwe aardappelen in het midden.
      2. Bestrijk met sinaasappelsaus, voeg de sinaasappelpartjes toe en serveer direct.
      3. Geniet ervan :) 

       

      Miammmm

      Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

      Genieten !

      Gratis levering

      gewoon thuisbezorgd!

      Beveiligde betalingen

      Bancontact / Visa / Mastercard

      Verzorgde verzending

      in een mooi pakket

      Personaliseer uw boodschap

      bij uw pakket