Plats
De klassieke geroosterde kip (Airfryer)
Zondag is gebraden kip! 🍗 Voor een perfect resultaat, knapperig van buiten en smaakvol van binnen, bereid je het eenvoudig met de Philips Airfryer. En voor de ultieme touch serveer je het met onze sappige Materne-appelmoes. 🍎
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
- 2 el olijfolie
- 2 takken verse rozemarijn
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 el gerookte paprika
- Zout en peper
- Materne appelcompote
- Een Airfryer
Voorbereiding
-
Haal de kip uit de koelkast en laat hem ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Meng in een kom de olijfolie met 1 teentje geperste knoflook en de gerookte paprika.
- Bestrijk de kip met de olijfolie en zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
- Zout en peper de buitenkant en binnenkant van de kip rijkelijk.
- Pel de teentjes knoflook en plet ze lichtjes met de platte kant van een mes.
- Snijd de rode uien in parten.
- Steek de takjes rozemarijn, de geplette teentjes knoflook en de uienkwarten in de kippenholte.
- Plaats de kip in de mand van de airfryer, met de borst naar beneden.
- Als uw Philips-heteluchtfriteuse is uitgerust met een kooksonde, steek de sonde dan in het dikste deel van de dij en zorg ervoor dat u het bot niet aanraakt.
- Start het Airfryer-kookprogramma.
- Eenmaal gaar haal je de kip uit de airfryer en laat je hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de sappen zich opnieuw door de kip verdelen.
- Snij de kip in stukjes en serveer met de Materne appelmoes.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share