Plats
Croque monsieur gouda, champignons en 4 vruchtenjam
Een croque monsieur met 4 vruchtenjam? Verrassend maar zó lekker.
Voor alle cheesy lovers... absoluut het proberen waard voor een heerlijke en knapperige lunch!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
500 g in plakjes gesneden bruine champignons
- 4 tranches gouda
- 1 middelgrote ui, geschild en fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 1 geperst teentje knoflook
- Zout en peper (naar keuze)
- 1 takje tijm
- 1 potje 4-vruchtenjam uit het Locale Materne-assortiment
Voorbereiding
- Kook in een pan de gesnipperde ui in een klontje boter tot ze glazig is.
- Voeg de in plakjes gesneden bruine champignons toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg vervolgens de tijm toe en kook 6 tot 8 minuten.
- Smelt in een koekenpan 4 eetlepels boter op middelhoog vuur.
- Terwijl de boter smelt, leg je de sneetjes brood in elkaar. Bestrijk de binnenkant van de toast met jam. Plaats vervolgens het plakje kaas, champignons en geroosterde uien. Sluit de toastjes.
- Leg de croque-monsieur in de gesmolten boter een paar minuten in de pan, draai hem voorzichtig om naar de andere kant en bak hem bruin.
- Herhaal de handeling voor de andere croque monsieurs.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share