Desserts
Goûters
Goûters
Chocolademousse met Extra kersen confituur
Wil je een kleine traktatie? 🍫🍒 Probeer onze fluweelzachte pure chocolademousse, verrijkt met een dun laagje Extra kersenjam voor een licht pittige kant.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 6 mousses
- 8 eiwitten
- 300 g chocolade om te smelten
- 1 snufje zout
- 1 pot van Extra kersenconfituur
Voorbereiding
- Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze heel stevig zijn.
- Smelt ondertussen de chocolade.
- Meng de eiwitten voorzichtig door de gesmolten chocolade. Meng voorzichtig met een spatel en voorkom dat het eiwit breekt.
- Giet je bereiding in kleine potten en zorg ervoor dat er tussen twee lagen een laagje kersenconfituur zit.
- Werk af met een laagje chocolademousse.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
- Voeg bij het serveren een lepel jam toe en bestrooi met pure chocoladeschaafsel.
- Genieten :)
Jammie
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Zweepmagie.
Genieten!
Liked this? Share