Plats
Belgische burger
Een gourmetburger met Belgische compote? Wij zeggen simpelweg JA.
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 briochebroodjes
- 4 kipfilets
- 100 gr klassieke paneermeel
- 100 gr Panko paneermeel
- 2 eieren
- 4 grote plakken kaas naar keuze
- 8 el Materne-appelmoes
- 2 uien
- 1 eetlepel suiker
- Groene salade (sla, batavia of andere)
- Frituurolie
- Zout, peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze ongeveer 15-20 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
- Laat iets afkoelen voordat u ze paneert.
- Schil en snijd de uien fijn.
- Verhit een beetje olie in een pan, voeg de uien en de suiker toe en laat ze op laag vuur koken tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Maak intussen twee borden klaar: een met de losgeklopte eieren, een ander met het klassieke broodkruimelmengsel en Panko.
- Dompel elke kipfilet eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeelmengsel, zodat het goed bedekt is.
- Verhit de olie in een frituurpan of grote koekenpan. Doop de kipfilets in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
- Rooster de briochebroodjes lichtjes.
- Besmeer de bodem van elk broodje royaal met appelmoes ter vervanging van de klassieke saus.
- Leg vervolgens de krokante kipfilet op de compote, voeg een plakje Belgische kaas toe en laat dit lichtjes smelten (eventueel alles even onder de grill zetten).
- Voeg de gekarameliseerde uien en een slablad toe voor de frisheid.
- Sluit de burger af met de bun-dop.
- Serveer onmiddellijk met Belgische frietjes of een groene salade.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share