Apéros
Entrées
Entrées
Bruschetta met abrikozencompote en blauwe kaas
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 baguette of ciabattabrood
- 150 gram blauwe kaas (Roquefort, Gorgonzola, enz.)
- Materne abrikozencompote
- Geroosterde pijnboompitten
- 2 middelgrote rode uien
- 250 ml ciderazijn (of witte azijn)
- 250 ml water
- 2 el suiker
- 1 càsde sel
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 1 laurierblad (optioneel)
- 1 tl peperkorrels (optioneel)
- 1 theelepel korianderzaad (optioneel)
Voorbereiding
- Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen.
- Meng in een pan de ciderazijn, water, suiker en zout.
- Voeg indien gewenst het geperste teentje knoflook, het laurierblad, de peperkorrels en het korianderzaad toe.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 2 minuten sudderen tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
- Doe de rode uienringen in een schone, gesteriliseerde pot.
- Giet de hete pekelvloeistof over de uien en zorg ervoor dat de uien volledig onder water staan.
- Laat de pot afkoelen tot kamertemperatuur en sluit hem vervolgens goed af.
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast voordat u het consumeert. Voor het beste resultaat marineert u de uien gedurende 24 uur.
- Verwarm uw oven voor op 200°C.
- Snij het stokbrood of ciabattabrood in dikke plakken.
- Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
- Rooster de sneetjes brood in de oven gedurende ongeveer 5-7 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Besmeer elk sneetje toast royaal met de kaas.
- Voeg er een beetje Materne-abrikozencompote bovenop.
- Leg er een paar reepjes uien-augurk op en een paar geroosterde pijnboompitten.
- Geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share