Bruschetta avec ricotta

Bruschetta met ricotta

Ingrediënten
  • 1 ciabatta
  • 2 stuks takjes rozemarijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 75 g Pecorino Romano
  • 250 g ricotta
  • 3 el Nostalgie frambozen

    Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin.

      Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta in sneetjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de takjes rozemarijn, snijd fijn, meng met de olie en verdeel over de sneetjes brood. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin.
    2. Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
      Rasp twee derde van de kaas en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Neem de bruschetta uit de oven en besmeer met het ricottamengsel en bestrooi met de rest van de kaas.
      Neem de bruschetta uit de oven en besmeer met het ricottamengsel en bestrooi met de rest van de  kaas.
    4. Schep tenslotte op elke bruschetta een dotje frambozenconfituur.
      Schep tenslotte op elke bruschetta een dotje frambozenconfituur.

    Miammmm

    Recept gemaakt door Materne. 

    Enjoy !