Goûters
Petits-Déjeuners
Petits-Déjeuners
Brioche met plantaardige melk, hartvormige frambozenjam
Deze zachte brioche, afgetopt met SoFruit-frambozenjam, biedt een perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad. Elke smeltende hap onthult een fruitig en heerlijk hart, ideaal voor een geslaagd ontbijt of een zoete pauze!
- Difficulty simple
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr patisserie bloem
- 80 gr suiker
- 1 zakje droge bakkersgist (of 20 g verse gist)
- 200 ml plantaardige melk (amandel, haver, soja, etc.)
- 80 g plantaardige margarine (of plantaardige boter)
- 1 snufje zout
- 1 tl vanille-extract (optioneel)
- SoFruit-frambozenjam
- Ei voor de glans
Voorbereiding
-
Verwarm de plantaardige melk in een pan (deze mag niet te heet zijn om de gist niet te doden).
- Meng in een grote slakom de gist met de lauwe melk en 1 eetlepel suiker. Laat het 10 minuten staan om de gist te activeren.
- Meng in een andere kom de bloem, de resterende suiker, het zout en het vanille-extract.
- Giet het geactiveerde gistmengsel bij de bloem en voeg vervolgens de plantaardige margarine op kamertemperatuur toe.
- Kneed het deeg gedurende ongeveer 10 minuten (met de hand of in een robot) tot je een soepel en elastisch deeg verkrijgt. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe. Als het te droog is, voeg dan een beetje plantaardige melk toe.
- Vorm het deeg tot een bal, dek het af met een schone doek en laat het op een warme plaats 1,5 tot 2 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
- Zodra het deeg gerezen is, ontgast u het (verwijder de lucht door erop te drukken).
- Verdeel het in 6 of 8 gelijke porties.
- Rol elk deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk het oppervlak royaal met SoFruit-frambozenjam. Rol het deeg in de lengte op tot een lange worst.
- Snijd deze worst in de lengte doormidden zodat de lagen deeg en jam zichtbaar worden. Vorm een hart door de twee afgesneden strengen voorzichtig te draaien en de uiteinden vervolgens naar beneden te verbinden om de punt van het hart te vormen.
- Leg de deegkern op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Herhaal de handeling voor alle ballen.
- Je kunt het deeg verder verdelen, hierdoor ontstaan kleinere harten.
- Dek de brioche af met een doek en laat hem opnieuw 30 tot 45 minuten rijzen.
- Verwarm uw oven voor op 180°C.
- Bestrijk de brioche voorzichtig met het losgeklopte ei, zodat hij glaceert.
- Bak 20 tot 25 minuten, tot de brioche goudbruin en gaar is.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share